مراسم امضای تفاهمنامه همکاری چهارجانبه به منظور ایجاد سکوی نوآورانه و جامع برای توسعه پایدار سیستان در تاریخ ششم مرداد ماه ۱۴۰۰ در محل سازمان محیطزیست برگزار شد. این تفاهمنامه میان معاونت برنامهریزی و امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی، استانداری سیستان و بلوچستان، معاونت محیطزیست دریایی و تالابهای سازمان حفاظت محیط زیست و برنامه توسعه ملل متحد (UNDP) به امضا رسید.
هدف از این تفاهمنامه، ارتقای مشارکت و همکاری سازمانها و نهادهای نامبرده برای ایجاد سکوی نوآورانه و جامع در توسعه پایدار سیستان و توسعه فعالیتهای معیشتی کم آببر در منطقه سیستان به منظور سازگاری با تغییر اقلیم و خشکسالی و در راستای پیشبرد اهداف پروژه «مدیریت جامع منابع طبیعی و توسعه اقتصادی – اجتماعی سیستان» است.
احمدرضا لاهیجان زاده، معاون محیط زیست دریایی و تالابهای سازمان حفاظت محیط زیست، بیان نمود که پروژه سیستان تلاش میکند تا همکاریهای بین بخشی و همچنین تعاملات میان دستاندرکاران کلیدی پروژه را از طریق اقدامات مختلفی نظیر تدوین و امضای تفاهمنامههای موثر و عملیاتی، حمایت از طرحهای کوچک زود بازده و بهکارگیری فرصتها و پتانسیلهای موجود در منطقه تضمین نموده و تغییراتی مثبت در منطقه سیستان ایجاد نماید. همچنین با توجه به اینکه تاکنون تلاشهای زیادی برای ارتقای سطح معیشت مردم سیستان در منطقه صورت گرفته است، این پروژه تلاش میکند تا از طریق این تفاهمنامه و بهکارگیری ایدههای جدید و مبتکرانه، به ارتقای معیشت مردم و کاهش فشار بر منابع طبیعی بهخصوص منابع محدود آب در منطقه اقدام نماید.
زنگنه، معاون امور برنامهریزی و اقتصادی استانداری، نیز ضمن قدردانی از نقش و تلاش سازمان حفاظت محیط زیست و دفتر برنامه توسعه ملل متحد در اجرای موثر و مناسب فعالیتهای پروژه در منطقه، نسبت به امضای تفاهم نامه همکاری در ایجاد سکوی نوآورانه و جامع برای توسعه سیستان ابراز خرسندی نمود. وی همچنین با اشاره به ماهها تلاش بین بخشی به منظور تهیه و تنظیم بندهای این تفاهم نامه، از اعلام آمادگی استانداری در راستای همکاری برای ایجاد هماهنگی میان دستگاه های اجرایی، تقویت تعاملات میان استانداری و پروژه سیستان خبر داد.
پورمردان، مدیر کل حفاظت محیط زیست استان سیستان و بلوچستان نیز ضمن ابراز رضایت از حمایت و تقویت اقدامات برای توسعه سیستان توسط این پروژه، همانند حمایت از صنایع دستی، سفالگری، پارچه بافی و برندسازی آنها را حایز اهمیت برشمرد و ادامه داد آگاهسازی بیشتر مردم نسبت به اهداف پروژه میتواند کمک شایانی به اجرای مؤثر آن در منطقه داشته باشد.
مازن قرض الدین، معاون نماینده مقیم برنامه توسعه ملل متحد در ایران نیز با بیان اهمیت همکاری و حمایت از اجرای پروژه سیستان خاطر نشان کرد، هر چه احساس مسئولیت و مالکیت مردم نسبت به منابع آب و خاک و سرزمین خود بیشتر باشد امید بیشتری برای موفقیت اجرای چنین پروژه هایی به وجود خواهد آمد.
فلسفی، سرپرست پروژه خلاصهای از پیشرفتها و فعالیتهای پیش رو در سال جاری را به اطلاع حاضرین در جلسه رسانید و از همکاری مقامات استانی و نیز حمایت همه جانبه معاون محیط دریایی و تالابهای سازمان حفاظت محیط زیست تشکر نمود.
در پایان تفاهمنامه ایجاد سکوی نوآورانه و جامع برای توسعه پایدار سیستان به امضاء طرفین رسید.
پروژه ارتقا مدیریت جامع منابع طبیعی برای احیای اکوسیستم تالاب هامون و حمایت معیشت های جایگزین جوامع محلی، با نام اختصاری پروژه سیستان، پروژهای مشترک میان سازمان حفاظت محیط زیست و برنامه توسعه ملل متحد است که با حمایت مالی اتحادیه اروپا از سال 2020 میلادی و با اهداف مشخص به مدت پنج سال در منطقه فعالیت مینماید. پیشبرد اهداف این پروژه با همکاری بخشهای مختلف وزارت جهاد کشاورزی، نقش حاکمیتی استانداری سیستان و بلوچستان و همچنین برنامه توسعه ملل متحد به عنوان رابط با اتحادیه اروپا و انتقالدهنده ایدهها و فناوریهای نو در سطح بینالمللی امکانپذیر است که به موجب این تفاهمنامه این همکاریها تقویت خواهد شد.