قراردادهای اولین مجموعه از طرحهای کوچک زودبازده در روز دوشنبه ۲۵ بهمن ماه ۱۴۰۰ به امضای گروههای محلی رسید.
ندا اسد فلسفیزاده، سرپرست پروژه سیستان از امضای قراردادهای اولین مجموعه از طرح های کوچک زودبازده توسط گروه های محلی در منطقه خبر داد. وی خاطر نشان کرد اهداف کلی این طرحها تقویت ظرفیتهای نهادی در منطقه سیستان است و در حوزههایی چون گردشگری، صنایع دستی و توسعه فرهنگی، کشاورزی و دامپروری، و امور بانوان اجرایی میشوند.
فلسفیزاده ابزار امیدواری کرد با اجرای این طرحها شاهد توسعه کسب و کارهای خانگی و کاهش فشار بر منابع طبیعی در منطقه سیستان باشیم.
وی با اشاره به حضور گروههای محلی در دفتر استانی پروژه سیستان در زابل و امضای قرارداد و تحویل تضامین مربوطه، گفت: طی جلسهای توجیهی، نحوه پیشبرد فرایند اجرایی، چگونگی گزارشدهی، شیوه پرداخت و شرکت در جلسات آینده برای گروههای منتخب شرح داده شد.
طرحهای کوچک زودبازده از اقدامات اجرایی پروژه سیستان و برای جلب مشارکت کنشگران با دیدگاهی ویژه به موضوع توسعه است. این طرحها در ۷ حوزه گردشگری، صنایع دستی و توسعه فرهنگی، توانمندسازی اقتصادی زنان، کشاورزی و دامپروری، شیلات و آبزی پروری، کارآفرینی و توسعه بنگاههای اقتصادی خرد، مدیریت خاک، آب و تالاب، و تجارت و بازرگانی ارائه شدهاند. این طرحها پس از طی فرایندهای ارزیابی و گزینش در کمیته ارزیابی و سازمانهای ذیربط و با تأمین هزینهها آماده کار اجرایی در منطقه شدهاند.
عناوین شش طرح دور نخست عبارتند از:
- کاشت 50 هکتار گیاهان دارویی یکساله به صورت یکپارچه،
- تبدیل ارگ تاریخی به اقامتگاه بومگردی،
- زنجیره کامل پرورش بلدرچین،
- راهاندازی کارگاههای آموزش خیاطی به دختران نوجوان روستایی،
- بستهبندی محصولات سنتی سیستان و تکثیر،
- پرورش و سمگیری عقرب.